Hirsikorjauksissa noudatamme perinteisiä menetelmiä ja toimintatapoja. Tavoitteemme on säilyttää rakenne alkuperäisen kaltaisena materiaalien ja ulkoasun osalta. Korjattavalta alueelta poistetaan kaikki riskirakenteet ja mahdolliset aikaisemmat kyseenalaiset korjaukset. Noudatamme hyvää rakennustapaa ja käytämme korjauksissa vain hyvälaatuisia, rakenteisiin sopivia materiaaleja, jotka valitsemme aina kohteen mukaan rakennuksen historiaa kunnioittaen.
Aito
hirsirakenne on terve, lämmin ja ekologinen. Oikein huollettuna se säilyy vuosisatoja.
Tarkkaile kuitenkin rakennuksesi elämistä ja rakenteiden kuntoa. Ota matalalla
kynnyksellä yhteyttä, jos epäilet vaurioita rakenteissa. Tulemme
mielellämme arvioimaan hirsirakennuksesi kunnon ja korjaustarpeen.
Hirsirunkojen lisäksi korjaamme myös nykyaikaisempia pystyrunkorakenteita. Pystyrunkorakenteita löytyy niin nykyaikaisista omakoti- ja rivitaloista, kuin vanhemmista rintamamiestaloista. Korjauksessa käytettävät materiaalit valitaan aina käytettävän kohteen rakennustavan ja aikakauden mukaan, tietysti kuunnellen myös asiakkaan toivomuksia.
Käytämme
hirsikorjauksissa pääsääntöisesti vanhaa korvaushirttä. Vanhan hirren etu on, että se on kuiva,
luja ja stabiili. Tuore hirsi lähtee herkästi vääntyilemään kuivuessaan,
jolloin hirsien saumat saattavat aueta ja seinästä tulee vetoisa. Tarkoilla
uusilla varauksilla ja nurkkaliitoksilla varmistetaan, että rakenteesta tulee
luja ja lämmin.
Hirret liitetään toisiinsa puutapeilla. Tappi antaa hirren elää, mutta pitää sen lujasti paikallaan. Tiiviiden nurkkaliitosten ohella, puutapeilla on ratkaiseva rooli rakenteen kestävyyden varmistamisessa.
Hirsien saumoissa käytämme perinteistä pellavanauhaa. Pellava luovuttaa mahdollisen kosteuden puuhun ja näin ollen rakenne pääsee tarvittaessa kuivumaan. Tällä estetään hirren lahoaminen saumojen välistä, mitä aiheuttaa mm. lasivillaeriste. Pellavanauhalla saadaan myös tehokkaasti tilkittyä saumat ja nurkat, jolloin vältytään ilmavuodoilta.